Home News Vacature: Project Manager R&D

Vacature: Project Manager R&D

31-07-2018

Senbis Polymer Innovations (www.senbis.com) is een zelf­standig en onafhankelijk R&D bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van hoogwaardige polymeerapplicaties. We beschikken over een volledig uitgerust laboratorium en pilot plant. Onze huidige activiteiten richten zich met name op contractresearch voor (inter)nationale klanten in de hogere en/of niche marktsegmenten van o.a. (technische) garens, monofilamenten, engineering plastics en composieten. In toenemende mate wordt de focus gelegd op biopolymeren, recycling en 3D printing. Daarnaast werkt Senbis aan de ontwikkeling van industriële spin-offs gebaseerd op de eigen unieke kennis.

Functiebeschrijving

Wij zijn opzoek naar een proactieve Project Manager R&D. In deze rol draag je de verantwoording over projecten, zowel technisch als organisatorisch. Projecten kunnen allerlei R&D vraagstukken betreffen rondom polymeren. Typische onderwerpen betreffen polycondensatie, 3D printen, garen spinnen, extrusie en compounderen maar ook laboratoriumzaken zoals een programma opzetten voor kwaliteitscontrole of onderzoek naar fysische structuren van polymeren of garens.

Vanuit deze rol ben je de (technische) schakel tussen de klant en de uitvoering binnen Senbis. Je zorgt ervoor dat het R&D werk wordt uitgevoerd in onze pilot plant en laboratorium en dat de resultaten goed aan je gepresenteerd worden. Vervolgens presenteer jijzelf de resultaten aan de klant en bespreekt vervolgtrajecten. Je contactpersonen bij klanten zijn typisch ook R&D medewerkers en managers.

De functie is daarmee ideaal voor iemand met veel technische kennis die graag de diepte in gaat maar ook graag klantcontact heeft en het leuk vindt om in teamverband de uitdagingen te realiseren. Sterke communicatieve vaardigheden, ook in een internationale setting, zijn daarom van belang.

Standplaats: Emmen.

Functie-eisen

Voor de functie van Project Manager R&D voldoe je aan de volgende eisen:

  • een PhD of MSc in de richting polymeerchemie, chemische technologie of vergelijkbaar
  • bij voorkeur enkele jaren werkervaring in de kunststofsector
  • werkervaring met (project)management is een pré
  • zelfstandig en proactief
  • hands-on mentaliteit
  • creatief, nieuwsgierig en innovatief
  • beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Spreekt deze R&D functie je aan en werk je graag mee aan duurzame innovaties dan ontvangen we graag je sollicitatie voorzien van een curriculum vitae en motivatiebrief. Deze kan gericht worden aan:

Dhr. G. Nijhoving
Managing Director
hrm@senbis.com

 

Consultancy & Research

More information

Analyses & Equipment

More information

Pilot Plant & Specialty Products

More information

Contact

Contact us